you don't need eyes to see if someones got a heart of glass

Sekunderna som passerar blir till minuter. Och minuterna blir till timmar utan att jag har så mycket som rört mig ur sängen. En natt och så är jag tillbaka på noll. Jag sitter med telefonen i handen och hoppas att han ska ringa, även fast jag antar att han inte kommer göra det. Kunde nöja mig med ett opersonligt sms med bara ett "vad gör du?" i också. Bara något som bekräftar att han kände samma sak som jag i natt. Det måste han gjort. Eller så var det mitt trasig hjärta som hoppades för mycket, men jag vill inte tro det. Hans röst när det var dags att sova efteråt kan inte varit inbillning efter bara två glas vin. Även om de var stora. Kom kan du inte ligga lite närmare? Hans arm runt mig och en kyss i nacken. Ingenting kändes som vanligt då. 

Mina vänner säger att jag ska sluta bry mig och att han inte är värd mig, men jag tolkar det som klychor de bara säger och hoppas ändå. En gång var han mitt andrahandsval, kanske är han det egentligen fortfarande. Men varje gång han inte hör av sig så går jag sönder, för han får mig ju att hoppas så. Passerar ständigt gränsen till att det är vi på riktigt. Men stannar aldrig kvar där och jag får plocka upp bitarna av mitt hjärta från sovrumsgolvet innan jag går. Kanske lika bra att ge upp. Men ändå höjer jag ljudet på min ringsignal när jag går ut på en promenad på kvällen, så att jag säkert ska höra om någon ringer. Om de skulle ringa från jobbet. Om mamma skulle ringa. Inget annat, lurar jag mig själv. 


för jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat

Jobbade sent på lördagskvällen. Trött i kroppen men ändå för pigg för att kunna somna. Gick hem till en kompis som hade fest istället. Jag satt i soffan och drack vin. Någon mer än jag gillade Veronica Maggios nya låt och den spelades hela tiden. Även om vissa suckade lite högre för varje gång. Vi dansade i köket, sittandes i soffan och i badrummet. Sådär fult med armarna viftandes åt alla håll lite i otakt. Och vi pratade om saker som vi borde pratat om för länge sen, missförstånd som legat och skavit. Vi försökte lära oss att spela piano, men det gick inget vidare. Vid ett kom han jag träffade i höstas och som faktiskt fick mig att tro att det skulle bli vi två på riktigt, men sen slutade det som vanligt och numera brukar jag bara duga när han känner sig ensam i sin dubbelsäng. Han hade fortfarande sitt långa hår i samma hästsvans och mitt huvud passade fortfarande perfekt mot hans axel när han kramade mig. Och jag saknade hans lukt av cigarettrök, parfym och någon krydda. Kanske kanel. Men jag låtsades som om jag inte brydde mig alls.

Satte mig långt bort från honom. Ville inte falla för honom igen för jag hoppas alltid så mycket varje gång han ber om ursäkt för att sen kassta bort mig igen. Och igen. Som så ofta annars avslutade vi kvällen med att utmana varandra på singstar. Vi hann nog sjunga igenom hälften av alla skivor innan vi upptäckte att klockan hunnit bli tre. Jag knöt på mig mina skor och lindade halsduken flera varv runt halsen. Men jag frös ändå på vägen hem. Gick tillsammans med han som jag absolut inte borde gå med och såklart följde jag med honom hem istället för att gå hem till mig. Vi sov tätt intill varandra och han kysste mig som han faktiskt kände något.

På morgonen vaknade jag när mitt alarm ringde vid åtta. Skulle jobba. Han låg kvar i sängen, men jag fick en kyss innan jag gick. Det kände som om vi var tillsammans. Precis så kändes det. Både när han rörde vid mig och när han sa att jag borde köpa varmare skor för att slippa frysa. Men när mitt pass var slut gick jag hem till mig igen och jag antar att allt kommer bli som vanligt igen. Att jag inte duger annat än ensamma nätter. Tyvärr.


unknown

och jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

En fredagskväll. Jag satt i en kompis soffa och drack te. Hennes kille hade valt att ta ett extra pass på jobbet, trots att de skulle gått på bio. Han som jag hade velat skulle vara min hade kallat en annan tjej för hjärtat på facebook, så att alla kunde se. Småsaker som ändå kändes som stora hål i hjärtat. Tiden passerade medan vi pratade om hur tråkig vindern var och hur dumma killar kan vara. Vi satt osminkade under varsin filt och åt mariekex istället för kvällsmat. Länge satt vi så. Reste oss bara för att koka nytt vatten ibland.

hey, do you mind me asking for a part of your love, of your world, of your bed, of your heart?

Skulle ta bussen till jobbet som vanligt. Bredvid mig vid busshållplatsen stod han från i helgen och jag hälsade inte ens. Inte han heller. Vi gick på som om vi aldrig träffats förut. Hans svarta jacka som låg slängd på mitt golv. Våra händer som passade så bra ihop. Mitt hjärta som dunkade så snabbt när han låg bredvid mig. Allt flimrade förbi under mina ögonlock när jag blinkade. Scannade mitt kort och satte mig på ungefär samma plats som vanligt. Han gick längre bak i bussen. Koncentrerade mig på att andas normalt och inte vända huvudet bakåt; fortsätta låtsas som inget. Kände hans blick i nacken. När jag tryckte på stopp för att gå av vände jag mig om. Han mötte min blick och mimade ett hej. Jag log till svar och gick av.


via oh shit its MONDAY tomorrow

wake up call, coffee and juice remembering you

Det är mycket nu. Hinner knappt andas för allt jobb. Men jag lever, om man nu kan kalla det för att leva. Och en kopp te med några kompisar mellan två pass eller en kort promenad med en kille jag engentligen knappt känner är sånt som får mig att stå ut. Då klarar jag mig utan ordentligt med luft ett tag till.


i'll see you through the loneliness of one more more more

Så fruktansvärt bakfull har jag nog inte vart på flera år. Illamående, huvuvärk och ben som knappt bar. Tappade tusen saker på jobbet och kände mig sämst i världen. Tur att mitt pass bara var på tre timmar. Vid sju på kvällen hade jag fortfarande inte lyckats få i mig mer än två glas apelsinjuice. Gick hem till en kompis för att se på film. Burlesque. Så himla fin. Åt några tomater, sånna där små. Mådde illa vid bara tanken på chips. Och killen från igår hörde inte av sig som han sagt. Förvånande. Eller inte.


via weheartit


jag börjar se det så klart för hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Lördag och tjugoårsfest för en kompis som jag en gång var tillsammans med. Men det har vi nästan glömt. I alla fall jag. Knallrött hår som fortfarande luktade nyfärgat och lika röda läppar. Skulle ta det lugnt för att gå upp och jobba dagen efter. Drack vin till maten ur de största vinglas jag någonsin sett. Det var ett ständigt krigande om vems spellista vi skulle lyssna på och det hann nog aldrig gå mer än 2 minuter av en låt innan den byttes bort. Det var trångt i lägenheten och så varmt att det knappt märktes att balkongdörren stod vidöppen. Vi dansade, gosade med hans hund och shottade ur äggkoppar i brist på tillräckligt många glas. Jag hade glömt att jag skulle ta det lugnt och vinglade ut genom ytterdörren vid halv tolv mot stadens enda uteställe. Som vanligt. Hoppade arm i arm med en kompis tills vi ramlade i snön.

Mötte han som jag i hemlighet är kär i redan i kön in och föll som vanligt så fort han höll kvar min blick några sekunder för länge. Han försvann i vimlet och jag brydde mig oväntat lite. Kanske för full. Eller så har jag kanske börjat gå vidare. Dansade så mycket att mina fötter gjorde ont, trots att jag hade converse istället för klackar. En hand på armen. En kille som jag träffade i höstas. Vi dansade men jag tappade bort honom i trängseln sen. Duger ju ändå aldrig åt honom annat än när han inte vill sova ensam på lördagskvällarna. Bandet spelade bra musik och allt var bara bra.

Hamnade nästan sist i kön till graderoben vid stängning. Hade tappat bort mina kompisar. Började prata med en kille framför mig och hade det trevligt ändå. Minns inte färgen på hans ögon även fast vi pratade om det. Men han luktade så himla gott. Vi fick våra jackor, men hans vantar hade kommit bort så jag sa att han kunde få hålla mig i handen för att slippa frysa. Våra händer passade så himla bra ihop och hans andedräkt luktade sött precis innan han kysste mig. En gång. Två gånger. Tusen gånger. Vi skulle åt samma håll. Gick tre meter och stannde och kysstes, pratade och bara såg på varandra. Så fint. Det tog nästan en timme hem till mig trots att det aldrig tar mer än tio minuter annars. Han följde med in och vi låg under täcket och skrattade tills jag somnade i hans famn. Sådär som jag alltid tycker är obekvämt annars. Vid sju ringde min väckarklocka och jag kunde knappt få upp ögonen. Jag fick en kyss innan han gick hem till sig och jag skyndade till jobbet.


unknown


can't stand me now

Spelade monopol ihop med några kompisar. Jag satt i fängelse hela tiden och var ständigt pank, trots att jag fuskade. Tur att jag inte är någon speciellt dålig förlorare. På våningen under hade någon fest och det bullrade i golvet av musiken. I frysen hittade vi ett bortglömt paket jordgubbar som vi värmde och åt med glass. Nästan som om det vore sommar! När jag hamnade i fängelse igen för hunraelfte gången slog klockan tolv och vi gav upp. På vägen hem gick jag förbi huset där han jag borde glömma bor. Började skriva ett sms, men efter hälften kom jag på att jag bestämt mig för att gå vidare. Så jag suddade ut allt och forsatte hem istället. Ensam men ganska glad ändå.

feels like a circle around me while i wait for more

En ledig fredag. Kände mig fulast i världen med bortskavet nagellack och smålockigt hår. Slängde på mig någons kvarglömda tröja, kanske mitt ex eller kanske någon annans. Satt på café och drack varm choklad med tre fina vänner i flera timmar. De har så mysiga soffor där så det är lätt att fastna. Tre bord bort satt en kille som jag en gång trodde skulle bli min, eller i alla fall hoppades jag det. Men det höll bara några dagar. Knappt det. Han mötte min blick några gånger och fick mig att känna mig mindre ful. När vi reste oss upp för att gå vinkade han och mimade ett vi hörs. Jag ryckte bara på axlarna. Har kanske blivit bränd för många gånger och lärt mig att det ofta bara är tomma ord. Tyvärr.


via magic is might.


visst finns det stunder som skiner ibland kan det kännas okej

Bara två minusgrader på termometern; nästan vår. Kissen pussade mig mitt på näsan innan jag gick utanför dörren för att skynda till bussen. Ett telefonsamtal med ett jobberbjudande, utan att jag ens sökt något. Sånna där små saker som lyser upp vardagen när den känns lite grå.


unknown


slow, slow fall, slow fall backwards

Firade alla hjärtans dag med att jobba tolv timmar utan någon rast. Vid åtta på kvällen kollade jag telefonen som varit på ljudlöst längst ner i väskan hela dagen. Inga missade samtal. Inga olästa sms. Borde inte brytt mig, men blev ändå lite ledsen. Mina arbetskamrater berättade om hur de firat lite dagen innan eftersom de också jobbade hela dagen. Romantiska middagar och blommor. Jag kände mig ensammast i världen.


jag kan höra musiken du gav mig i natt stå still, jag loopar samma tack

Lördagskväll. Jag var trött på vintern så jag valde en klänning med korta ärmar och nylonstrumpbyxor, även fast jag frös. Satt i en kompis soffa under en filt och drack lite för starka drinkar. Vi hade allsång till gamla sånger ingen hört på flera år, men som alla fortfarande kunde texten till. Klockan gick fort och vi bestämde oss för att gå vidare, lite vingligare på fötterna än annars. Vi spontandansade lite i hallen medan vi letade reda på allas skor. Gatorna var täckta med is och vi gled hela vägen till den här småstadens enda uteställe där vi fortsatte vårt dansande. I trängseln mötte jag en kille från i somras och jag kom inte ihåg hans efternamn, men mindes att han var den ärligaste människa jag träffat. "Jag kommer inte ihåg vad du heter i efternamn, men sak samma för jag antar att du inte vet mitt heller?" Han såg ändå lite generad ut när han sa det men jag skrattade och gav honom en kram. Han har aldrig velat ha något seriöst och jag är trött på att bli sårad, så jag gick hem för att sova.
1. via caitlin  2. via When You can't let go


the weight of your words will make me explode

En promenad i solskenet. Termometern sá tio minusgrader men jag tvivlade, det kändes varmare. Vi pratade snabbt medan vi gick för vi hade så mycket att säga alla tre. Det var ett tag sen vi pratade ordentligt. Men jag nämnde honom inte, tänkte knappt på honom ens. För just då fick det fan vara nog. Så kändes det. Hur länge orkar man få sitt hjärta sönderslaget gång på gång? Precis så där länge, inte en dag mer. Nio månader och ungefär en vecka.


can't compete, you're made of stone

Han är tydligen kär i en annan. Någon jävla brud som han bara träffat några gånger, men som tydligen är så mycket bättre. Och som alltid, när något rasar inuti, letar jag reda på ett recept jag inte provat förut och bakar tills händerna gör ont. Cookies med extra mycket choklad i. Hög musik, svordommar mellan ingredienserna och den klibbande känslan av äckel. Hans händer på min kropp för att jag var kär och skulle gjort vad som helst för honom. Skulle fortfarande göra. Han var visst bara ensam och ledsen för att hon inte var intresserad. Jag trodde ju så mycket mer. Läste alltid in för mycket i hans leenden och sättet han höll andan när våra blickar möttes. Helvete. 

Bjöd in två kompisar och försökte undvika att prata om honom. De visste inget, men anade. Drack te och åt upp kakorna trots att chokladen inte hunnit stelna än. Efter två timmar nämnde de hans namn och jag föll. Långt ner. Bytte samtalsämne och drack en till klunk te. Gjorde som vanligt och låtsades som inget. Men de fattade och sa att jag inte kan vara så destruktiv jämt. Jag nickade, men visste att det säkert kommer att hända igen. För jag lär mig aldrig av mina misstag. I alla fall inte när det gäller honom.


via weheartit

the picture never drops it's like a multicoloured snapshot

En decimter snö till. Stora flingor som fastnade i mitt elektriska hår. Min dröm om vår var visst inget mer än just en dröm. På bussen mötte jag en kompis som jag egentligen aldrig gillat. Eller så känns det bara så nu, för att det gör ont. Enda fram till slutstationen tvingades jag lyssna på beskrivingar om hur hans läppar smakade när han kysste henne för några helger sen. Som om jag inte vet det efter alla gånger han förstört livet jag byggt upp utan honom med precis samma smak. Min hemliga kärlek som erkänt att han kysste henne den kvällen. Men säger att han ångrar det lilla han minns av det. Hon säger en helt annan sak och jag vet inte vad jag ska tro. Mitt hjärta tror det värsta, att jag ska tvingas se dem två tillsammans, så det bultar så hårt att det pulserar ut i fingertopparna.


unknown


här kommer våren det har jag lärt mig det blir rätt ensamt bland alla löven

Solen skiner och allt är bara ljus. Trots att det är kallt och jag måste vira halsduken tre varv runt halsen så känns det som vår. Har jobbat minst tolv timmar om dagen det senaste och mellan det har jag bara legat i sängen och sovit. Blir det inte mer än det här så vill jag inte vara med längre. Utan solen skulle jag gå under tror jag.


or else i'll end up like one big bleeding heart

Hittade ett kärleksbrev i ytterfacket på min ryggsäck. Felstavat och med rim som egentligen inte rimmade, bara nästan. Men det var ett hjärta runt mitt namn och jag blev sådär fnissigt glad. Även fast jag visste att det antagligen var ett skämt, tyckte att jag kände igen handstilen. En arbetskamrats tioåriga dotters. Men det var undertecknat med första bokstaven i hans namn och sen fyra stjärnor. Och han har fem bokstäver i sitt namn. Läste det igen och igen. Önskade att det var från honom. Men fattade inte hur i hela världen hon lyckats gissa sig till det där med namnet. Jag har aldrig nämnt honom med en mening, ett ord eller ens ett andetag. Läste det en sista gång innan jag la tillbaka det. Önskade fortfarande att det var från honom. Låtsades att det var från honom.


via Love Sucks


kommer kanske inte bli vi två allting är förgäves om det är så

Struntade i att göra något av allt det där jag borde. Ringde en kompis som också låg kvar i sängen och pratade i flera timmar istället. Om ingenting egentligen, men ändå precis allt som betyder något. Det var skönt att höra hans röst, för han har flyttat från den lilla stad där jag har fastnat. När vi lagt på ser jag på facebook hur mannen jag i hemlighet är kär i blivit taggad i ett foto från helgen. Glad, full och med en fjantig hatt på huvudet. Trots att han inte är eller aldrig ens har varit min så är saknad ordet jag skulle använda för att beskriva hur det känns. Men jag hoppas att han kommer bli min, för det där med att gå vidare har aldrig varit något jag är bra på.


unknown

för du kan inte se när löven faller ner hur fel jag är

Trots att klockan börjar närma sig elva ligger jag kvar i sängen. Illamående. Skulle börjat jobba vid sju annars. Inget vidare bra slut på en annars bra helg. Funderar på att färga om mitt hår, ännu rödare, bara för att ha något att göra. Eller kanske plocka ögonbrynen eller måla naglarna. Sånt som jag prioriterar bort när raderna i almanackan inte räcker till. Eller så ligger jag bara kvar, är inte riktigt säker på om jag orkar resa på mig.

we're the people the happy with the broken hearts

Under natten snöade det igen, stora flingor som långsamt virvlade genom luften. Nästan lika vackert som på film. Han gick bredvid mig i den kyliga luften med händerna nerkörda i fickorna. Mina strumpbyxor var trasiga och vi vinglade båda lite på fötterna av öl, men jag märkte hans blick som fastnade på mig flera gånger. Vi pratade om försenade tåg, nya skor och gemensamma kompisar. Långsammare än vanligt gick vi, som för att det inte skulle ta slut. Trots att klockan var fyra och jag skulle jobba dagen efter och han skulle med ett tidigt tåg så svängde vi båda in på den lite längre vägen utan ett ord. Det kunde varit en film, men det var på riktigt. Han och jag. Hans axel som hela tiden snuddade vid min.

Det kändes annorlunda än annars, redan innan vi lämnade festen hos en kompis så kändes det annorlunda. Men precis som vanligt fick hans leende mig att smälta. Blickar över soffbordet, en kyss i köket och hans lår tätt mot mitt i soffan trots att det fanns gått om plats överallt utom bredvid mig. Jag var inte full. Han var inte full.

Framme vid korsningen där vi skulle gå åt olika håll kramade han mig. En, två, tre sekunder och lite till. Mumlade ett "kul att ses" och lät som om han verkligen menade det. Sen svängde jag höger och han vänster. Det var inte alls lika kul att gå de sista meterna hem medan snön letade sig in under halsduken. När jag vände mig om såg jag bara hans rygg som rundade höret vid gymmet. Men i snön såg jag hur hans fotspår skvallrade om att han vänt sig om en gång, mot mitt håll. Jag antar att jag inte bara inbillat mig det där som kändes mellan oss. Det var ingen film, det var på riktigt. Men jag antar att det kommer bli som vanligt sen igen, som om inget hänt. Pessimism. Men jag hoppas, som alltid. Kanske lite mer nu.
1. Hedi Slimane  2. via vie avant la mort?

hopp är en illusion, att falla är tradition

Sjukhuskorridorer. Vita väggar och gardiner som alltid har konstiga mönster, bara i olika färger. Den instängda lukten av plast och handsprit. I väntrummet ligger sönderbläddrade tidningar, de obligatoriska men fruktansvärt ironiska Må Bra. Alltid samma sak. Jag är kronsikt sjuk. Fyra ord som får vem som helst att stirra på mig och som jag därför inte säger speciellt ofta. Min sjukdom syns inte och märks inte speciellt mycket heller, inte om man inte redan vet om den. Så jag säger ingenting men lever med den varje dag. Och jag har ju inget annat val än att stå ut även om varje dag känns som en kamp. Så jag går går genom labyrinter av sjukhuskorridorer och äter mediciner som ingen egentligen vet hjälper. Men låtsas som ingenting. För jag vill vara mig själv, inte en sjukdom!


via weheartit

and happy people never fantasize

Innan klockan ens slagit nio så hade jag halkat omkull två gånger, tappat mitt busskort så att det gled in under bussen och glömt ringa ett viktigt samtal. Tur att solen sken så att det i alla fall var något som var bra. Vid tre går jag på dagens andra arbetspass och hoppas på bättre lycka.


och jag har glömt vad jag glömt det behöver inte ens ha hänt

Jag kan inte sova. Känner mig tom. Ingenting. Vet inte vart jag är, eller vart jag ska. Blir bara så trött på mig själv. Men det känns ingenting. Absolut ingenting. Och jag förstår varför han inte vill ha mig. För jag är ingenting. Bara tomhet. 


unknown 


pretending that everything's cool when i'm twenty seven shades of blue

Hela dagen har samma låt gått på repeat i mina hörlurar. Lips Are Unhappy med Lucky Soul. Men jag har gjort det bästa för att försöka le, till och med åkt pulka för första gången den här vintern. Men jag känner mig hopplöst grå och i telefon med den enda kompis som jag vågar prata med om det skriker jag så högt jag kan, bara för att få ur mig det där som klibbar fast längs min ryggrad. Den äckliga känslan av mislyckande och tomheten i min säng. Och när jag inte ljuger tillräckligt bra när de andra frågar om vi haft sex igen så skäms jag, för att jag låter honom trampa på mig. Om och om igen. Men jag skämtar bort det, får det att låta som om det inte betyder något för mig.

RSS 2.0