jag ska kasta allt när jag går fräta bort allting med thinner

Jobb. Jobb. Jobb. Glömmer nästan bort livet mitt bland alla jobbmöten och saker som ska göras. Ändå jobbar jag inte ens halvtid egentligen. Igår såg jag mitt ex med sin nya på torget. Hand i hand. Det gjorde inte ens ont. Mötte hans pappa snabbt idag på jobbet och vi pratade lite. Det gjorde ondare.

utanför atmosfären är allt som förut

Trots att hon gråter

Ensam, på en nattklubbstoalett

Kretsar fortfarande satelliterna

Runt jorden

36 000 km ovanför marken


om du vore bränd som mig skulle jag gå hem med dig skulle du vara allt jag någonsin velat ha


1. weheartit   2. lelove   3. weheartit   4. sayingimagessaturday waits you'll get over it then

I rymden finns inga känslor var precis sådär fin som jag hade tänkt mig. Vi fikade på uteserveringen på grannstadens torg, varm choklad som det ska vara på hösten. Antagligen sista gången för säsongen. En delad popcornmeny, skitsnack i väntan på bussen och en alkis som sa att jag var den vackraste tjejen han sett. Fin dag.


min kropp är bara ett skal utan mening det ekar mindre när jag fyller mig med dig

Drack nog lite för mycket igår. Igen. Vi gick till det enda utestället här i den lilla staden. Han var där och jag hoppades. Hoppades verkligen på att jag skulle duga för honom den kvällen. Det gjorde jag inte, han låtsades som inget och jag gick sönder inuti. Följde med hans kompis hem för att slippa vara ensam. Och kanske som hämd. För visst såg jag något i hans blick när han såg oss två tillsammans. Han, som jag egentligen inte borde varit med, spelade några av mina favoritlåtar på gitarr för mig. Framåt fem somnade vi nakna i hans svettiga lakan. Han hade fräknar enda ner på händerna och alldeles för lång hår för att det ska vara snyggt. Egentligen var han bättre. På allt. Men han är inte mannen som jag av någon anledning fastnat för trots att han är ett svin. På morgonen tog jag på mig kläderna och gick till jobbet direkt, utan att ens hinna gå hem. Jobbar till 21:30. Önskar att någon, någon gång ska vilja ha mig på riktigt och inte bara för en natt eller fem.


FFFFOUND!


bloodrush, bloodrush through my vains

Och det skär i hjärtat när jag ser hur du alltid kommenterar hennes status på facebook. Jag vill så gärna att du ska välja mig. Inte henne. Kommer inte stå ut om jag kommer att behöva se er två tillsammans.


unknown

kom och hämta din kniv, det börjar bli sent

Den vattenfasta mascaran är på. Idag ska jag gå på I rymden finns inga känslor på bio och jag har hört att den är fin och förbereder mig där efter. Börjar storgråta så fort något är fint eller sorgligt i en film.

don't let our last kiss be our last

Bakom alla moln är det nog faktiskt fullmåne. Eller snart i alla fall. När jag promenerade hem från bussen nynnande jag lite för högt, så att de jag mötte log mot mig, medan jag blickade över skogen för att kunna se månen. Jag sover alltid så dåligt när det börjar närma sig fullmåne. Förut brukade jag alltid vira in mig i hans armar när jag inte kunde sova. Men nu är jag singel och får bara vända mig på andra sidan istället och försöka somna om. Eller föreställa mig att någon trängs med mig i min 90 centimeters säng. Men det är aldrig mitt ex jag låtsas ligger bakom mig, utan alltid samma unga man med skäggstubb som rispar sådär irriterande. Han som jag aldrig är bra nog för när han är nykter. Fast det är ju ingen.


now the summer is just another summer and your lover is just another lover

Ligger på mitt sovrumsgolv. Har varit förkyld i mer än en vecka nu och börjar tröttna på att snyta mig, hosta och vara allmänt trött. Jobbar ikväll, har inte tid att stanna hemma från jobbet. Idag känns allt väldigt grått trot att jag har en fin skjortklännig på mig och lyssnar på Moneybrother jättehögt. Det blir ofta så på hösten när löven börjar tappa sin färg. Som de där löven som inte blir vackert röda eller gula utan istället blir bruna direkt. En sån dag är det idag. Precis en sån tråkig dag.


weheartit

vi är inte såna som i slutet får varann

Har legat uppe hela natten och läst ut Norwegian Wood av Haruki Murakami. Den är så fin att det känns konstigt i hjärtat nu. Det bultar och slår alldeles för hårt. Det är alltid så med mig när något är fint. Men när du kysste mig på dansgolvet, altanen och mot diskbänken vid kaffebryggaren var nog de enda gångerna det hänt av något i mitt liv och inte av något jag läst, sett eller hört. Jag önskar att du kysste mig igen, för mitt hjärta slår så normalt utan dig.


weheartit

och jag undrar om du ser den ser du stjärnan i det grå?

Har ett svidande sår på tungan. Önskar att jag hade hånglat för mycket och inte bränt mig på en klunk te. Allt skulle varit så mycket mer romantiskt då. Nästan som en film. Men filmkyssar sker så sällan i verkliga livet. Tyvärr.


unknown


it's a silly time to learn to swim when you start to drown


FFFFOUND!


i believe in fairytales i believe in so much more ahead

Regniga höstdagar finns det ingenting som piggar upp så som en gullig lapp från vaktmästaren på jobbet och nybakade scones med ost. Då spelar det ingen roll att det regnar och höstlöven ligger klistrade mot marken.

i vinter kommer jag nog att förfrysa

Tidig sommarvärme

35 grader

Redan i mitten av juni

Men utan dig känns allt

Ganska kallt

Och jag lovade att

Inte såra dig

För du faller tydligen

Så lätt

 

Tidig höstkyla

10 grader

Redan i slutet av augusti

Du har inte ens bett

Om mitt nummer

Jag duger bara ibland

När du är full

Det var jag som föll

Alldeles för lätt


i start out with good intentions but mess it up like all the time

Tog sovmorgon idag. Pratade i telefon med en fin vän så länge igår att jag inte orkade gå upp. Kommer få jobba till sju ikväll nu. Men det är det värt. Ingen annan än han får mig att känna mig så bra. Som om jag faktsikt är värd något.


unknown

och jag minns bara ditt leende från kvällen innan

Ibland när du somnat

Mot min axel

Och din andedräkt är full av cigarettrök

Fast du egentligen har slutat

Låtsas jag att du är min

På riktigt

 

Under täcket kramar din hand

Hårt om min handled

Och jag är säker på

Att du behöver mig också

Även om du aldrig

Kysser mig

När du är nykter


en gata med för mycket ensamhet

Söndagskväll. Har knappt rört mig ur sängen på hela dagen. Utom en snabb promenad i regnet till vallokalen, för att rösta för ett regeringsskifte. Lyssnar på en fin låt just nu, om och om igen om jag ska vara ärlig.   

in such an ugly way something so beautiful

En stad jag aldrig tidigare varit i. Billigt vin och tequila. Långsamma promenader hand i hand till nattklubben. Kysspauser var tredje meter. Du luktar gott men jag är inte riktigt säker på vad du heter. Fredrik? Långa köer är perfekta för att kyssas i. Runt elva har du försvunnit någonstans, men jag är för full för att komma ihåg vart du skulle. Kanske hem. Jag hittar någon annan, han är inte lika fin men lite längre och han tar med mig hem. 15 minuters cykelväg. Min mobil ligger hemma hos en kompis. Jag ligger naken efteråt i hans säng och han kräks. Springer därifrån, glömmer hälften av mina saker men måste bort. Han ser hemsk ut när mina ögon inte är lika dimmiga som förut. Och han luktar inte alls lika gott som du gjorde, om du nu hette Fredrik. Dörren låser sig automatiskt bakom mig och jag är ensam och vilse i en stad 20 mil hemifrån. Går på måfå, vet inte alls vart jag ska. Hittar som genom ett mirakel en rygg jag känner igen, kommer dit jag ska men förstör allt igen. Hånglar med den fina killens klasskompis mot en vägg och låter honom ta på mig. För trött för att orka säga emot. Somnar på ett golv och tröstar mig med att imorgon ska jag ändå åka hem. Ser honom sen igen dagen efter och jag hade rätt, han heter Fredrik. Han håller sig noggrant minst en halvmeter ifrån mig och jag förstår att han tycker att jag är hemsk. Det tycker jag också. Men trots att vår tid tillsammans är väldigt suddig i mitt minne kan jag inte glömma hur vi kysstes mot en parkeringsautomat medan våra kompisar skrek åt oss att vi inte hade någon bil att parkera.


weheartit


en trappa upp alltid en trappa upp

Av någon anledning har bilden av hur vi snubblade upp för trappan någon gång runt klockan tre på natten etsat sig fast på min näthinna. Dina skor stod över hela golvet. Jag snubblade över dem och du skrattade och kysste mig. Du hade ingen fungerade lampa och jag skällde på dig, men egentligen var det faktiskt mysigt att leta sig upp till lägenheten i mörkret. Det var inte alls samma sak att gå ner sen igen, i dagsljus. Framförallt eftersom du inte var med då.


weheartit


ölburkar och kärleksdrömmar

måndagsmorgon

du håller dig på avstånd

metervis av skolkorridorsgolv mellan oss

snälla

säg något till mig

kyss mig igen

låt dina fingrar fläta in sig i mitt hår

 

trasiga lysrör

du ser blek ut trots mörkret

möt min blick

snälla

snälla

ingen annan

får mig lika högt över marken

som du

 

äntligen

ett osäkert ögonkast

i smyg över matteboken

din hand så nära min

”jag minns ingenting från i lördags”

du ljuger

snälla

säg att du ljuger


so all that's left is the proof that love's not only blind but deaf

Trots att jag skrev gårdagens datum säkert tio gånger på jobbet igår så reagerade jag inte alls på att det var det datumet som jag och mitt ex blev tillsammans. Kom på det idag. Vi skulle firat tre år igår om han inte hade lämnat mig i vintras när snön fortfarande låg meterdjup längs trottoarerna. Förstår inte längre vad jag såg hos honom. Kanske ville jag bara slippa vara ensam. Men det är väl så det känns, när saker tar slut. Som att det aldrig har betytt något.


FFFFOUND!


jag ska dansa fastän hjärtat brister

Just nu när lyser solen in genom mitt fönster och jag lyssnar på den nya skivan med Säkert! så känns allt så bra. Det är så fint att det ilar i ryggraden. Lyssna, lyssna, lyssna!                                


och varje gång du möter min blick blir min värld en aning större

Ibland känns min säng så tom, trots att jag har sovit ensam länge. Jag saknar dina andetag mot min nacke, din irriterande skäggstubb och hur du luktar surt av snus. Jag saknar dig. Även om jag aldrig haft dig för mer än en natt ibland, då du är full och ensam. Men min säng är ändå alltid tom utan dig.


weheartit


RSS 2.0