hon hade tappat allt igen varenda mening varje hopp hennes utsikt var en botten hennes drömmar var en flopp

Hur många gånger jag än nyper mig i armen så vaknar jag inte, för jag är redan vaken. Tragiskt nog. Allt är trasigt här och jag är trött på att trampa omkring i alla skärvorna från mitt brustna hjärta. Så jag nyper mig i armen igen, men jag vaknar inte.


let it be, and come to me with the look in your eyes

Precis som varje år den sista helgen i januari åkte jag iväg en timme bort för att vidareutbilda mig. Men det finaste är inte seminarierna eller föreläsningarna, utan alla människor. Att träffa vänner sen tidigare år och lära känna nya människor. Han som jag flirtat med år efter år var där precis som vanligt och jag han inte ens få min rumsnyckel och min namnlapp innan hans blick mötte min. Och bara en blick från honom gör min snurrig varje år, kanske för att vi aldrig varit singlar samtidigt och aldrig fått en riktig chans. Först pratade vi inte, bara log åt varandra när vi möttes. Det räckte.

Det var roligt mest hela tiden. God mat. Långa samtal med alla möjliga fina människor om allt från analsex till vilket land som det är mysigast att åka på weekendresa till. Fjantiga lekar mitt i natten i köket. Sitta och sjunga och spela gitarr i timmar. Leka i snön i bara strumpbyxor. Samtalen på rummet innan vi skulle somna. Spela twister i finkläder. Träningsvärk i magen av allt skrattande. Retiga kommentarer och dåliga skämt. Fuldanstävlingar.

Och så han såklart. Våra samtal medan vi hällde upp te. Våra läppar som ibland var på väg mot varandra, som en kyss man inte kan stoppa utan bara skjuta upp. Ett parti yatzy med hans egengjorda tärningar i väntan på maten. Hans andetag i nacken när han hamnade bakom mig på ett seminarie. Hur vi plötsligt satt bredvid varandra med hans hand så naturligt på mitt knä när vi lekte någon av alla fjantiga nattlekar tillsammans med säkert 20 andra, som om det vore vi. Hur jag såg han ofta sökte efter något i vimlet och slutade direkt efter att han mött min blick från andra sidan rummet. När jag blev utelåst från mitt rum en natt och han erbjöd sig att dela sin säng med mig, men innan vi hunnit till hans rum svarade plötsligt min kompis på smset jag skickade 5 timmar tidigare och jag fick inte sova med hans arm runt mig på riktigt, bara i fantasin. Spänningen mellan oss som var alldeles för stark för att vara inbillning. Hans finger i sidan, precis på det enda stället som inte gör ont på mig i närheten av revbenen som om han visste det, varje gång han passerade mig i korridorerna. Våra samtal som alltid kändes för korta.

När vi skulle åka hem hade jag en klump i magen. Ett år till nästa gång. Kanske har jag till och med flyttat då och det här var min sista gång. Han kom fram och sa hej då nästan en halvtimme innan vi skulle åka, i fall han inte skulle se mig mer som han sa. Ingen kram och det gjorde ont. När jag kramat alla andra för sista gången och packat ner allt i min väska igen gick jag mot parkeringen utan att se mig över axeln. Mötte honom mellan bilarnat och jag såg hur hans ansikte lös upp när han såg mig. En lång avskedskram och han viskade i mitt öra att han blivit så glad för att träffa mig igen. Jag exploderade inuti och vi kramades så länge att jag hann räkna till 82 tyst i huvudet medan jag försökte andas in så mycket som möjligt av honom. Som om det skulle gjort någon skillnad. Han är inte min och kommer aldrig bli men jag kommer spara varje sekund med honom i minnet.

1. via that [unreliable] girl     2. via beautifulphotography


i wanna make you feel alive

Satt på bussen till jobbet som var sen och jag hade snö i mina converse. Hög musik i öronen för att inte somna och jag lyssnade på The Kooks och drömde mig bort. Mötte någons blick när han gick på, ett par bruna ögon under en lockig lugg. Log och fortsatte sen titta ut genom fönstret igen sen. Plöstsligt satt han bredvid mig och han sjöng på samma låt som jag lyssnade på. Tyst mot min kind som om det vore det mest självklara i världen.

- "I wanna make you happy, I wanna make you feel alive. Let me make you happy!"
- Hur visste du...? Jag sjöng väl inte med?
- Jag läste på dina läppar.
- Åh.

Han tog den ena hörluren och resten av resan satt vi tätt intill varandra och lyssnade. Inget mer än det och så oratade vi mellan låtarna, korta berättelser om saker som hänt till just den låten. Hans första kyss var till exempel till en låt av The Cure. Framme vid mitt jobb gick han också av. En kram och ett avsked. Vi bytte inte nummer. Ingenting. Gick bara åt varsitt håll och jag kände det kändes som om jag fått ett hål inuti. För han kan ha varit allt jag någonsin drömt om. Jag stannade och såg efter honom när han gick och precis när han skulle runda hörnetn och förvinna vända han sig om och sjöng tillräckligt högt för att jag skulle höra varje ord tio meter bort.

- "Junk of the heart is junk of my mind. So hard to leave you all alone.
"


unknown

oh i'm just here now and soon i'll be gone i'm nobody's baby i'm everybody's girl

Jag låg i hans soffa. Han som på något konstigt sätt stått ut med mig dag efter dag. Till och med månader. Grät till en gammal säsong av Grey's anatomy medan han var på jobbet. På morgonen, innan han gick, hade han frågat vad som var fel och jag ljög som vanligt och mumlade något om huvudvärk. Men jag vet att snart är det över, för mina lögner börjar ta slut. Och jag kan se hans ledsna ögon när jag tvingas säga att jag inte vill vara med honom mer. Att jag aldrig velat ha just honom på riktigt. Fast det sista kommer jag aldrig säga.

har sprungit ända sen barnsben från allt jag egentligen var jag sprang snabbt

Var förkyld och hade pulserande huvudvärk. Men ville inte stanna hemma så jag tog alldeles för många alvedon och tog bussen till jobbfesten. Badade badtunna och skvallrade. Råkade hamna bredvis mitt exs storebror som jag i hemlighet kysste en gång när vi fortfarande var tillsammans. Eller kanske några fler gånger om jag ska vara ärlig. Hans hand vilade på mitt lår under ytan och jag tror inte att någon märkte. Åt världens godaste buffé. Lekte spexiga lekar med med utklädningskläder och utsåg årets roligaste misstag. Jag kom två för att att ha lyckats startat brandlarmet två gånger på en vecka. Och legat med en av brandmännen, men det stod som tur var inte på någon nomineringslapp eftersom ingen vet det. Inte ens mina närmsta kompisar. Dansade ut granen. Åt citrontårta med gaffel eftersom det inte fanns några skedar. Bytte julklappar som som vi inte önskat oss mot något som någon annan inte heller önskat sig. Förståligt! Stod utanför och rökte tillsammans med chefen. Råkade få skjuts hem av honom, mitt exs storebror, och innan vi kunde lämna parkeringen där vi var på festen var vi tvugna att vänta på att imman skulle försvinna från rutorna. Allt jag kunde tänka på var Titanic.

Hemma igen bäddade jag ner mig under två täcken och skickade ett god natt sms med tre hjärtan i till han som enligt facebook är min pojkvän. Som om tre hjärtan förändrar någonting.


via words can only do harm


on another midnight run i'll still be breathing

Och ibland förklarar en låt bättre hur det känns, eller egentligen inte känns, än en miljon ord och tusentals bilder tillsammans. Så här. "Got a couple of skeletons in my closet. Couple of skeletons in my bed. Couple of skeletons in my wallet. Couple of skeletons in my head."

du slår min verklighet i bitar och jag ser bara allt jag inte hann

Stora snöflingor virvlade i luften, men de smälte bort redan innan de nuddat marken. Jag jobbade och drömde om något mer. Det var lördag och efter mitt pass gick jag hem till en kompis och drack öl trots att jag var trött. Han, som jag en gång var kär i och vars skor jag alltid snubblade över på vägen ut ur hans lägenhet tidigt på söndagarna, var där. Vi räknade ut fultal och jag fick högst av alla med 361, även fast jag fuskade. Det störde mig egentligen inte. Inte först.

- P, du är en sån jävla slampa!

Hon skrattade och satte nästan ölen i halsen.  Jag skrattade inte.

- Äh... Sak samma. Inte längre!
- P, men det är det som är så jävla bra med dig! Eller ja inte bara det men.

Han såg på mig med den där blicken som han gjorde förut ibland, men det var alldeles för sällan. Jag fick nog av sena lördagsnätter tillsammans utan att han ringde som han lovade. Men det var något i den där blicken, något som sa att han också ville mer egentligen. En sekund senare var det borta igen. Som alltid.

Vid ett hade vi pratat om allt från klänningar av toapapper till varför det inte finns en mening med livet. Jag ställde min sista tomma burk på diskbänken och lindade halsduken flera varv runt halsen. Han följde mig hem, våra hus ligger ju ändå åt samma håll. En timme senare somnade jag i hans säng, som om tiden inte passerat och det inte gått ett år sen förra gången. Vaknade tidigt och snubblade över hans skor på vägen ut. Och det skulle kunna ha varit 2010, för ingenting ändras någonsin här.

men det tar aldrig riktigt slut

Jag andas fortfarande, men jag tvivlar på att jag lever. Sätter bara en fot framför den andra och lyckas på något sätt fortsätta gå framåt. Allt är trasigt inuti mig och åtta dagar in på det nya året är allt precis som förut. Fan.
unknown

RSS 2.0