all her lies are gone, everything from now on will come to matter more

Söndagskväll och det första ljuset i adventsstaken var tänt. De första lussebullarna smakade ovanligt gott, sådär som de bara gör på första advent. På kvällen hade det slutat snöa för första gången på en vecka och jag halkade hem till en kompis för att dricka glögg. Vi struntade i pepparkakor och sånt som hör till och blandade vitlöksdipp istället och letade rätt på en påse chips. Jättestarka chilichips fick gå, även fast det nästan sved i munnen om man tog lite för mycket dipp. Vi spelade ett spel med frågor om helt onödiga kunskaper och skrattade åt udda fobier. VId tolv halkade jag hem igen med mössan neddragen långt ner över öronen.


oh now i never lose the track again

Nybakade pepparkaksmuffins med chokladglasyr och te med smak av apelsin, saffran och rosepeppar. När det känns sådär konstigt tomt i bröstet så bakar jag alltid för att slippa gråta. Tänker inte spilla några fler tårar över pojkar som inte är värda det, som aldrig har brytt sig om mig. Och från och med nu tänker jag vara ensam tills jag hittar någon som vill ha mig på riktigt. Om jag så ska baka mig igenom Sju sorters kakor från pärm till pärm först.
1. weheartit    2. sayingimages


i want a perfect body i want a perfect soul

På bloggen 530 742 skäl är månadens tema kroppen. Jag har skickat in en text som finns att läsa här och som handlar om hur jag ser på min kropp. Om hur jag blev sjuk i anorexi som 13-åring. Om hur jag idag är frisk. Om hur jag ändå aldrig kan se mig själv i spegeln utan att känna mig tjock. Om hur jag önskar att jag kunde känna mig vackrast i världen.


i remember those years, they’re hard not to remember

När snön hade lagt sig i en driva framför ytterdörren för femtonde gången igår orkade jag inte skotta bort det igen. Istället bjöd jag in två fina vänner för att spela Den försvunna diamanten och dricka te med äppelsmak. De var tvugna att ta en annan dörr in och gå igenom halva huset för att komma upp till mig. Men det finaste var att de inte ens klagade.

1. weheartit    2. Take Me Vintage Shopping

tired of being alone at night being the lowest cat on earth

Det ligger flera decimeter snö längs vägarna och jag kunde inte komma hem från jobbet igår. Minuterna blev till en timme utan att det kom någon buss. Snöflingorna letade sig hela tiden in i jackan och mina fingrar tappade känseln. Vintern är ingenting för mig, bara när jag väl kommit in sen igen. Kokhett vaniljte med honung, monopol och överblivet lördagsgodis. Jag hamnade i fängelse hela tiden och lyckades nästan aldrig passera Gå. Men det var den bästa kvällen på länge ändå och jag tryckte för första gången bort hans sms utan att svara. För jag har ledsnat på att vara hans andrahandsval.

om du vill ha mig nu kan du få mig så lätt

Kaffedrinkar med grädde, en uppdrucken och en utspilld på golvet. Skratt till gamla festbilder från tiden innan studenten. Vi vandrade vidare i slasket mot det enda utestället som finns här och som alla går till, men ingen egentligen gillar. Musiken var för hög för att beställa cider utan att peka och det var mycket folk. Sådär så att det var trångt och nästan omöjligt att dansa. Jag såg honom i vimmlet, men tror inte att han såg mig. Mest för att jag inte ville träffa honom efter alla uteblivna sms. Ville inte få kvällen förstörd. Men jag rökte cigarett efter cigarett och hoppades på att han skulle se mig. Det gjorde han inte. Vid stängning höll jag fast vi någon utan namn, men med en randig tröja och fina ögon. En bit bakom stod han med en annan tjej under armen och det sved i hjärtat. Det regnade ute. Precis som det skulle ha gjort om allt hade varit en film. Lämnade han med de fina ögonen kvar utanför entrén och gick hem med en tjejkompis istället. Efter att vi gått åt olika håll såg jag hans långa gestalt skynda hem med jackan uppdragen i halsen. Och han var ensam.
weheartit


it's just us we ignore the crowd dancing fall to the floor beats in my heart put your hands on my heart

Förfrusna tår och en tofs som inte riktigt vill sitta uppe. Kyliga promenader, lussebullsbak, jobb och spelkvällar med tända ljus. Allt med människor som jag tycker om. Men ändå känner jag mig så ensam hela tiden, som om frosten lagt sig runt hjärtat. Som Håkan säger: ge mig nått som tar mig någonstaaaans. Och ge mig det nu.

i've found the cure for a broken heart

I kön på Ica såg jag hans lockar bakom mig, sådär lite i ögonvrån. Fortsatte plocka upp varorna ur korgen. Äggen sist så att de inte skulle riskera att gå sönder. Precis som jag skulle gjort om han inte var där. Drog kortet och skrev på med darrande hand. Missade hälften av bokstäverna i efternamnet men annars var allt som det skulle varit om han inte stod tre meter bort. Med sin nya flickvän. Koncentration. Packade ner i min vanliga tygkasse. Fortfarande äggen sist. Koncentration, koncentration. Kollade kvittot. Mötte sen snabbt hans blick som om jag inte ens lagt märke till honom tidigare. Han höll sin hand på hennes axel. Precis så som jag visste att han bara gör när han vill låtsas att något är bättre än det är. Vände mig om och gick och då kändes allt bra. Det var precis som vanligt, det spelade ingen roll att han stod tre meter bort med hon som tydligen var bättre än jag. För jag kommer träffa någon så mycket bättre. När jag gick hem kändes det verkligen så och det gör det fortfarande. Jag tror det kallas att ha gått vidare.weheartit


oh the world won't understand it's left no time for us

Rufsigt hår som vägrar stanna i någon som helst frisyr. Snön har smält helt nu och jag firar med en rutig klänning trots att himlen är sådär tråkigt grå idag. Massa jobb att ta tag i men noll motivation. Det känns så tomt här, för igår åkte en av mina bästa vänner tillbaka till sitt nya hem. 20 mil bort. Ett snabbt besök var allt han lyckades klämma in mellan tentor och studentfester. Det blir inte samma sak att prata över telefon, för de där orden som man allra helst vill säga fastnar någonstans i ledningarna.


unknown

another day goes by another year will follow i'm waiting for tomorrow

Snön regnade bort och blev till smutsiga pölar på trottoarerna. Jag hade nya skor som skavde lite på hälarna men som i alla fall inte läckte in, som de gamla gjorde. Kortspel, vin och drinkar med ekologisk apelsinjuice. Någonstans försvann mina vantar men jag dansade mig varm på den här hålans enda uteställe. Vingliga steg. Jobbiga händer som ville mer än dansa men som inte verkade förstå ett nej. "Rör inte min flickvän!" En kyss av en av mina bästa kompisar och han verkade nästan förstå att jag inte ville. Kvällen slutade bättre sen, med flötig pizza och virriga samtal. Långt bort från hans händer. 

you know that I could use somebody someone like you

Min rullgardin är trasig. Den har fastnat med en decimeter kvar till fönsterbrädan och går inte att få varken upp eller ner. På natten lyser det orangea ljuset från gatlyktorna rakt i mina ögon och på dagen är det alldeles mörkt. Jag tog mörkret som en anledning att gå i pyjamas enda fram till klockan tre på min lediga dag. Men jag hade hoppats på ett sms. Eller i alla fall något.


via Where There Is Love, There is Life


can you teach me how to feel real? can you turn my power on?

Inställda bussar och snö i skorna. Vintern känns alltid så kall enda in i hjärtat när snön yr runt fötterna. Som om det aldrig kommer bli varmt igen. Men jag har plockat fram vinterjackan ur garderoben och laddat upp med vaniljte. Jag förlorade på fia med knuff igår. Ett evighetsparti med tusen olika sorters konstiga regler och fusk, men himla kul. När jag gick hem runt elva hade det nästan slutat snöa. I alla fall för en stund. Våren känns inte så långt borta ändå.


FFFFOUND!

det här är slutet på en lycklig början

Nybakade chokladmuffins som nästan var lite för kladdiga i mitten, gul färg på armbågen och varning för snökaos. Jag bestämde mig i förra veckan för att aldrig mer skicka några sms till dig. Ville spela svår så att du skulle sakna mig. Åtta dagar och några timmar senare klickar jag ändå på sänd. Du svarar, men det känns som om allt ändå är över. Innan det börjat.


ryktet säger att han sällan bryr sig
1. Sayingimages 2. FFFFOUND!

yeah I know my place on your scale

Sen igår kväll när jag slutade jobba upptäckte jag en lapp i min sko. Rött bläck på en pappershanduk. "Dina skor är fortfarande trasiga." Du tänkte på mig när du bytte om. Medan du drog din svarta arbetströja över huvudet tänkte du på mig och mina trasiga converse. Som om det var vi, precis som det nästan var i våras. Men nu står hennes namn bakom din relationsstatus på facebook. Det gjorde aldrig mitt.

and everything that i've done seems so wrong

En varm kofta mot höstrusket och dimman. En fjantig film som jag grät mig igenom, även fast jag inte hängde med i handlingen. Sms som aldrig kom. Vänner som drog skämt om mig som stack i hjärtat. Nariga läppar som smakade blod. Allt blev till tårar mot mina vinterbleka kinder.


via andicontinuetowonder...


and I knew that it would rain tonight i’ll take the bus or the next flight

Höstlöven låg bruna mot marken förut när jag gick från bussen i mörkret. Inte ens neonfärgat nagellack eller apelsinjuice gjorde att det kändes midre dystert. Sommaren verkade längre bort än någonsin. Ge mig lite solsken igen så att jag kommer upp på fötter.


unknown


men ibland när jag ska sova minns jag en andedräkt i nacken bara

Killen jag skulle träffa igår blev sjuk. Istället för att hoppas att han ska krya på sig så står jag framför spegeln och ser alla fel hos mig. Allt som kan fått honom att stanna hemma, även fast han aldrig träffat mig innan. Mina knän är sneda, min mage är lite bullig och min nacke är knotig. Det är svårt att se sig själv som något fint när alla man träffar behandlar en som om man inte betydde något alls.

Fast kvällen blev fin ändå. Fula 3D glasögon som aldrig ville sitta kvar på näsan. Popcorn med kanelsmak, som vi åt när filmen var slut i bilen på väg hem istället för till den blodiga filmen. Kassörskor med namnskyltarna upp och ned. Det är tur att mina vänner är fina i alla fall. Otroligt fina! via heartshapedbruises


RSS 2.0