who is right who can tell and who gives a damn right now

Ikväll blir det Saw i 3D och eventuellt kommer jag att svimma av skräck. Två kompisar, som dessutom är tillsammans sen 3 år ungefär, försöker para ihop mig med en av hennes arbetskompisar så vi ska gå alla fyra ikväll. Vi har aldrig träffats men de säger att han och jag säkert passar jättebra ihop eftersom vi är så fina båda två. Kanske är det han som det fjantiga testet på facebook menar är rätt för mig. Jag hoppas lite för mycket, provar kläder och sminkar över bakfyllan.

man måste upp och leva fast man faller isär

En halv flaska vodka tillsammans med svartvinbärsdryck och fjantiga spel om sex och fylleminnen. Han var inte där, trots att han egentligen skulle kommit. Det är så länge sen han senast kysste mig att jag har glömt hur hans tunga känns mot min. Det är så lätt att råka skicka iväg dumma sms när det känns ensamt i dimman. Ett enkelt "hej", till han som aldrig börjar skicka längre men som svarade på alla mina 50 sms och bad mig komma dit. Hans soffa var perfekt för att ligga nära under samma filt i, men han kysste mig bara en gång. En enda gång på hela tiden. Fast för första gången lät han mig somna på hans arm och han luktade så gott. Även om han bara var mitt andrahandsval kändes det som om något bubblade i magen när han försiktigt strök sin hand över mitt lår.

i'm breaking up, i need someone who needs somebody now

Nytvättat hår och målade naglar. Det är lördag och ett fånigt test på facebook hävdar att det är den här helgen som jag kommer att hitta den rätte. I natt drömde jag om mannen som krossade mitt hjärta i somras. Han utan lampa i trappan. Antagligen får man fortfarande treva sig fram i mörkret om jag känner honom rätt. Jag hoppas att han kysser mig igen. Jag hoppas att han får mig att flyga en gång till. Ingen annan har lika retlig blick eller samma självklara sätt att hålla sin hand mot min nacke. Jag hoppas att han inte krossar mitt hjärta igen. Det finns snart inget mer att slå sönder.


weheartit


jag fegar ur du spelar kall vad är vi rädda för

Precis såhär.

1. allmytomorrowsbelongtoyou  2. lelove  3 & 4. weheartit 

i´m sick and tired of staring into the wall i wanna do something fucking special and extraordinary

Träden står nästan kala nu i backen upp mot stora vägen bort härifrån. Alla höstlöv ligger röda på marken och de säger att det är vackert men jag vill bara bort. Bort från samma gator som jag gått tusen gånger. Bort från alla rykten. Bort från gråmålade villor. Bort från alla garageband som försöker spela punk. Bort från de idylliska gångvägarna där staketen långsamt ruttnar bort. Bort från småstaden där inga bussar går efter nio. Bort härifrån.


för vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

Det här är det som gör att jag orkar nu. Tolv timmars arbetsdag, pulserande huvdvärk och obesvarade sms. Det är nog det som känns hårdast, att han slutade svara. Sådär som man gör när man inte är intresserad. För jag trodde ju verkligen att han brydde sig. Men vad fel man kan ha. Fruktansvärt fel.


unknown


and you know I might just flown too far from the floor this time

Efter jobbet igår gick jag genom halva stan i regnet för att mysa med några av de finaste vännerna jag har. Singstar med alldeles för högt ljud på mikrofonerna för vår falsksång, årets första julmust och bråk om godisskålen. En fin söndagskväll. Efter tolv halkade jag frysandes hem på glashala trottoarer. Frånvaron av hans godnatt-sms kändes i magen. 


Marley Kate


nu blir jag säkert kär i dig pinsamt jävla kär i dig

Det regnar och han kommer och möter mig utan paraply. Jag är trött efter åtta timmars högskoleprov och har glömt att kolla mig i spegeln. Han säger ingen lögn om att jag är den vackraste han sett, men han ler och det räcker för att jag ska känna mig fin. En smal soffa och en filt som är för kort för att täcka hans långa ben. På TV:n visas någon fjantig film och i reklampauserna spelar vi schack. Hans arm runt min midja och mitt huvud mot hans bröst. När eftertexterna rullar ut kysser han mig och tiden försvinner. Allt är hans raspiga skägg mot min kind. Allt är hans hand på mitt lår. Allt är hans andetag i nacken. Allt är hans doft så nära mig. Morgonen efter ringer min klocka vid halv åtta efter några få timmars sömn, men han ligger kvar. Kysser mig inte utan ger mig bara en snabb kram innan jag cyklar till jobbet. Att någon som får en så högt över marken kan ta ner en så fort igen.

i'm hoping you'll understand and not let go of my hand

Det snöade igår. Stora flingor virvlade i den kalla höstluften när jag väntade på bussen. Vintern är visst tidig i år. I tidningen läser jag om hur det kommer att bli den kallaste vintern på många år och jag huttrar redan. Inuti. Mörka kvällar blir alltid så ensamt. Så ta min hand, bara ta min hand. Snälla.


1 & 2. weheartit    3. love is a letter sent thousands of times


jag öppnar mig du får ta del av min förvirrade värld

En söndagskväll när huvudet värker av bakfylla och ögonen inte riktigt hänger med. Rödvin, polly och fjantiga filmer. Vi delar filt och han har sin arm runt mig. Sådär självklart men ändå pirrigt. Han är inte alls lika dryg och ointreserad som sin kompis, han som jag alldeles nyss tänkte på varje sekund. Och han skickar alltid sms innan han somnar med ett "god natt" i. Som hans kompis aldrig gjorde. Det känns bra nu. Väldigt bra.


den här stan som gör mig så hög den här stan kan få mig så låg

Jag har packat ner alla mina klänningar, fina böcker och gamla papper i kartonger och flyttat. Samma småstad, men högre i tak och vackra trägolv från 1800-talet.


weheartit


jag är dålig på vardag och duktig på fest usel på sånt som människor gör mest

En box billigt vin och hemgjord smörgåstårta. Bara ett glas för att orka jobba morgonpass på söndagen. Eller okej, två glas. Fina kompisar och många glada skratt. Sådär så att man nästan får kramp i magen, precis under revbenen. Tre glas är nog ingen fara ändå. Blir sådär fnittrigt bubblig i huvudet och skrattar ännu mer. Lindar halsduken 3 varv runt halsen på väg till det där enda utestället som finns här i småstaden. En killkompis säger att jag är bland de vackrast tjejerna han träffat och jag blir så glad, så väldigt glad. Dricker lite mer, men tappar en flaska mot asfalten så att cidern blir till is mot den kalla marken. Det är människor överallt, men en kille finns alltid i ögonvrån. Inte speciellt snygg men det är något i blicken när han ser på mig som får mig att le. Vi dansar och jag blir så besviken när han måste gå. Fyra minuter efter vår snabba avskedskyss får jag ett fint sms om att jag verkar vara så fin och att han vill lära känna mig. Jag är för full för att svara men rodnar i i mörkret på dansgolvet medan en kanon sprutar skum till julmusik. Precis som om det snöade. Vi träffades utanför sen, han luktade snus och billigt schampo men kramades så länge att det kändes enda ner i tårna. Inget hångel, inget tjat om att följa med honom hem utan bara min hand i hans. Sådär självklart. Ännu en avskedskyss och "ett jag ringer". 30 minuter senare ringer han för att säga god natt och lovar att ringa igen imorgon. För en gångs skull känns det sådär bra i magen, som om han vill samma sak som jag. Men han har inte ringt. Enda sen klockan ringde vid sex och jag var tvungen att åka till jobbet efter fyra timmars sömn har jag väntat. Men han har inte ringt.


du är drömmarna jag drömmer ibland

En fredagkväll tätt intill varandra i biomörkret är det svårt att inte fundera på hur det skulle kunna vara. Om det hade blivit vi två. Om du hade kysst mig den där kvällen då det var så nära. Alldeles för nära. Nu är vi istället bara kompisar och det är hos henne du sover på helgerna. Fast vi var väl aldrig mer än bara kompisar egentligen, men det var nära. Alldeles för nära.

   
unknown


mitt hjärta ligger i tusen bitar på den frosttäckta trottoaren

trasiga hjärtan slår lite

i otakt

sådär ryckigt och för långsamt

och jag känner pulsen

under min vinterbleka hud

den slår

men jag är inte säker på

om jag lever

 

om du bara visste

hur det känns att aldrig drömma

i färg längre

svart och vitt blir så dystert

när körsbärsträden blommar

om natten

 

ekonomiska kriser

och chockerande terrorattacker

spelar ingen roll

när allt som finns

är någons andetag som inte

ekar mot parkettgolvet

längre


and since you said goodbye the polka dots fill the sky and I don't know why

Han har bytt ut sin profilbild på facebook, efter nästan ett halvår. Bytt ut bilden från den kvällen i juni när vi kysstes för första gången. Det känns lite som om hjärtat fyllts av vakuum. Det sista hopp om att han i hemlighet vill ha mig på riktigt, så som jag vill ha honom, har försvunnit. Eller så övertolkar jag allt som vanligt. Kanske tycker han bara att håret är snyggare på den nya. Det gör så ont att ge upp helt, alldeles för ont.


weheartit

jag har sett solen gå upp jag går och lägger mig

Har jobbat 24 timmar i sträck och är osäker på om jag orkar stå upp längre. Men det gör egentligen inte så mycket, för mitt jobb är himla fint. Och när man inte tror att man orkar mer så räcker det att någon av alla barnen håller hårt om ens hand och mumlar att det inte är lika otäckt att gå i mörker om man inte är ensam. Eller att den varma choklad man gjort är den bästaste på heeeela världen.

one night of love to put my head in a mess

Igår hörde den killen jag var med för några helger av sig. Han vars kompis jag trånat efter så länge i hemlighet. Ett meddelande mitt i maten. "Hej, gick det bra att jobba sen på söndagen?" Det var länge sen benen kändes så lätta när jag gick en lång promenad på kvällen. Vet inte om det var för att han hört av sig eller för att någon kanske verkade kunna tänka sig något mer för en gångs skull. Tror nästan på det sista. För fortfarande klickar jag in på hans kompis facebooksida bara för att titta på hans bilder som jag redan sett tusen gånger. Men jag vet inte längre och bara det är väl ett framsteg.
1. FFFFOUND! 2. weheartitand when you're lost someone else is always found

Kortspel, en fjantig film och massa prat. Och choklad såklart. En lugn lördagkväll med tre fina tjejkompisar behövs ibland mellan alla andra helgäventyr. Jag vann i plump och hävdade att det var för att otur i kärlek ger tur i spel istället. Ingen sa emot och jag kände mig för en sekund lite ensam. Den enda som är singel. Den enda som inte funderar över firandet av årsdagar och förlovningsringar. Men ett sms från en annan kompis med ett "miss u" i fick mina mungipor upp mot öronen igen. Mina vänner är visst finare än alla pojkvänner i världen. Och flickvänner också för den delen.

och jag står framför spegeln, jag vill förändra allt och allt som jag ser i den

Spontanklippte av mig mer än hälften av mitt långa hår i badrummet alldeles nyss. Känner inte igen mig själv i spegeln längre, men annars är allt som vanligt. Trodde att det skulle kännas mer. Trodde kanske att jag skulle känna mig bättre. Mer sådär som jag vill vara.

så nära får ingen gå

Den vackrast bok jag läst på länge läste jag inatt. Biblotikarien varnade mig för att jag skulle gråta mig igenom hela boken och det gjorde jag. Var tvungen att ta nässpray efteråt för att kunna andas. Så fin var den. Och alldeles, alldeles fruktansvärt sorglig. Innan jag dör av Jenny Downham, läs den och gråt lite.


weheartit

jag väntar på nått stort det har jag alltid gjort

Regnet blöter ner trottoaren utanför mitt fönster och det känns som om allt rinner iväg nerför gatan med vattnet. Jag brukar älska torsdagar men idag ligger glädjen på botten av gatubrunnen utanför grannens garageuppfart. Trots att fin kompis säger att jag är den sötaste token hon känner och gör planer för oss så känner jag ingenting. Jag väntar på något mer. Något som ska få mig att hoppa ur sängen varje morgon.


FFFFOUND!

ingenting, ingenting

ingenting känns som du

dina kantiga höftben

mot min rygg

eller

dina händer omkring

min handled

ingenting, ingenting

 

femton sekunder

är som en evighet med dig

för du får mig

så hög

genom bara ett andetag

i nacken

 

ingen annan kan

få mig att le som du gör

med dina sarkastiska skämt

och dina kyssar

och jag faller

faller

faller

mot igenting

 

jag är din

det är ditt rufsiga hår

jag letar efter

i trängseln

så att du kan förstöra mig igen

när du inte känner något

dagen efter

ingenting, ingenting


för alla gånger som vi dansat och sjungit med fast ingen kan

En kvällspromenad med en gammal vän trots att den starka vinden gjorde det nästan omöjligt att prata. I våras var han allt jag tänkte på och i hemlighet brukade vi ibland tillbringa nätterna ihop. Fast vi fyllde dem bara med kramar och prat för vänskap är så mycket viktigare än förälskelse. Tänkte vi då i alla fall. Han har en annan nu och jag tycker att de är så fina ihop. Det pirrar inte ens längre i magen när han tar min hand i sin. Bara lite ibland, men det är nog för gamla tiders skull.


unknown


then you came to me and you said i was not really sure enough how to feel

En slarvigt flätad frisyr fungerar bra när tiden mystiskt försvinner på morgontrötta tisdagar. Och han sa en gång att det var sexigt. Lite som Lara Croft. Jag hakar upp mig på det och flätar håret istället för att trassla ihop det till en knut som annars. Hoppas att han ska se mig och vilja ha mig igen. En gång till bara. För det är så svårt att glömma någon som varje gång vi ses drar lite för många internskämt och nuddar ens hand sådär snabbt, så att det skulle kunna vara en slump. Men det känns inte som det, för hans blick är alltid på mig när han pratar om att det är svårt att sova ensam ibland. Och då är det så svårt att sluta hoppas. Så jävla svårt.


you know we could have had a daughter

Det finns en låt som jag knappt klarar av att lyssna på längre, i alla fall inte utan att gråta. Anna, med Hello Saferide. Den som var det finaste jag visste en gång får mig nu att falla så lång ner att det är svårt att komma upp. Jag har alltid velat ha barn. När mitt ex lämnade mig låg jag kvar i sängen så länge att jag glömde dagarna. Tänkte inte på att äta och glömde bort att man ska ha mens en gång i månaden. Jag köpte ett test, när det blev ovanligt långt mellan stjärnorna i min almanacka. Ett plus som jag fick glädja mig åt i en vecka. Jag fick missfall. Allt jag drömt om rann ner genom duschbrunnen en lördag. Min Anna. Ingen skulle kunnat lära henne hockey, men hon hade varit mitt allt.  


light a cigarrette i only smoke when i'm with you

När jag var 14 år började jag röka. I smyg bakom cykelställen tillsammans med alla de andra som inte var starka nog för att var någon utan en cigarett i handen. Jag har försökt sluta i många år. Men fortfarande har jag nästan alltid ett paket i väskan, för nödsituationer. Som brustna hjärtan, stress eller besvikelser. Eller när jag är nervös för att någons blick möter min en sekund för länge.


weheartit

det gör ont att veta men lika ont att undra

Ekologiskt vin och disneylåtar på singstar. Buffé, på samma ställe där jag för länge sen gick på min studentbal. Dans till en fin kompis band så att jag fick blåsor under fötterna. Drinkar med roliga namn och bastuvarm luft. Han var inte där, men det spelade ingen roll för då slapp jag i alla fall riskera att bli ignorerad. Gick hem ensam och jobbade tidigt dagen efter utan att vara speciellt trött. Men jag saknade honom egentligen hela tiden och kunde inte låta bli att fundera över vad han gjorde. Var han med någon annan? Någon bättre?


ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er

Jag har samma mysbyxor och sitter på samma sovrumsgolv. Men nu känns det bra igen. Från noll till hundra på en sekund. Kanske är det sant att det är hälsosamt med promenader, eller så får hon mig bara på bra humör med sitt fissande skratt. Det är fint med vänner som man inte behöver låtsas inför, utan som vet hur man är på riktigt.


unknown

i'll move to paris, shoot some heroin, and fuck with the stars

Dags att rycka upp mig. Gatlyktorna är släckta nu och jag tänker bege mig ut i höstrusket på en promenad med en annan kompis. Ska linda halsduken flera varv runt halsen och längta efter nästa sommar. För då kommer allt vara bättre. Precis som man alltid hoppas att det ska vara.

no new cities lovers friends can make you feel complete

Sitter på mitt sovrumsgolv. Det gör jag ofta när alla känslor blir för starka. När jag är kär. När jag gråter. När jag är fruktansvärt arg. Eller när det inte känns något alls, utan allt är bara tomt. Så är det nu. Utanför fönstret är det alldeles mulet och gatlyktorna är fortfarande tända, trots att klockan är över halv ett. Jag har målat mina naglar röda för att försöka få lite färg i livet men allt känns så tomt ändå. Min kompis struntade i våra planer och jag är ensam hela dagen. Har massa jag måste göra, men jag orkar inte. Orkar inte än. Det här är den enda låt jag lyssnar på nu, för den träffar någonting som gör ont ungefär vid hjärtat. Kanske ensamheten. Eller kanske något annat.


unknown

RSS 2.0