london krossar mitt unga hjärta

Om några timmar lämnar jag Sverige och jag längtar efter att få se nått nytt. Nått annat. Medan jag lyssnar på Markus Krunegårds nya skiva packar jag väskan i sista minuten och struntar i mobilen. Tills på tisdag lämnar jag allt och låtsas att tristessen här hemma aldrig funnits. Aldrig kommer finnas mer.


hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

Och det var visst ingen bra idé att googla efter bilder på mat när jag spontanpiercade tungan i fredags och inte kunnat äta något annat än yoghurt och nyponsoppa sen dess. Ont gör det också. Men jag fortsätter bläddra igenom sida efter sida med bilder på allt från potatisgratäng till efterätter fullproppade med choklad medan jag lyssnar på Kents nya singel. Den kan vara det finaste jag hört på hur länge som helst!


searching all the crowded streets for the place that i once saw

Solen började gå ner bakom träden när jag väntade på bussen hem. Den var sen, men det gjorde inget när det fortfarande var tillräckligt varmt för att ha uppknäppt jacka trots att klockan hunnit bli sju. Jag är ledig till söndag och har redan börjat fylla ut tomrummen i almanckan för att slippa ensamheten. Förra veckan samma tid kände jag hans andetag mot min kind, men idag sitter jag hem hos mamma istället. "Ja, jag äter ordentligt. Nej, jag jobbar inte för mycket. Jadå, jag mår bra." Men hela tiden gör jag inget annat än saknar hans andetag.


via my meadow

you see stars that clear have been dead for years but the idea just lives on

Försov mig och fick springa till bussen med sömnen kvar i ögonen och okammat hår. Det blev en lång dag där inget blev som det skulle. Allt blev fel. Allt krånglade. Allt gick dåligt. Men det hände i alla fall något och den här småstadstristessen gör mig tokig snart.

Vid nio när jag gått av mitt pass stod jag och en kollega under stjärnorna och studerade dem, som om de kunde säga oss något. Orion var den enda stjärnbild vi kunde. Jag letade efter ett stjärnfall så att jag skulle kunna önska mig härifrån.


she grows silent the light falls

Det hade börjat blåsa och på väg till jobbet blev mitt annars jätterufsiga hår rufsigare än jag trodde var möjligt. Flätade ihop det och tog tag i de tusen saker som skulle göras. Struntade i huvudvärken. Struntade i allt. För ingenting spelade någon roll längre. Han är inte min och kommer aldrig kunna bli. Så ingenting spelade någon roll.
1. källa 2. unknown

varje cell i min kropp saknar dig varje slag i mitt bröst är ett slag för dig

Jag försöker sätta ord på saknaden men allt blir bara klyschigt och fel. Jag saknar honom så att det gör ont någonstans inuti, fast hur jag än försöker beskriva det så känns alla ord för små. Och att samtidigt låtsas som ingenting gör att jag snart tror att jag går sönder. På riktigt.


långa nätter där ute finns en värld av långa nätter

Ett dygn. 24 timmar. 1 440 minuter. 86 400 sekunder. Tiden tillsammans med honom gör ont inuti eftersom han inte är min och inte ens kommer kunna bli. "Inga förhållanden. Inga förhållanden. Inga förhållanden." Repetrar det varje gång hans hand nuddar min, varje gång vi skrattar så tårarna rinner och vi inte får luft, varje gång våra blickar möts genom ett helt rum, varje gång han säger mitt namn och liksom fastnar på sista bokstaven så att den blir jättelång, varje gång han sjunger så att det går rysningar längs med ryggraden och varje gång vi sitter tätt på golvet och pratar. Hela tiden alltså. Men varje gång lägger jag till ett ord i huvudet, det går inte att låta bli. "Inga förhållanden. Än."

you've got a heart on fire it's bursting with desires

En stuga mitt ute i ingenting med namn skrivna över hela väggarna, med datum från 1962 till i år. Elden sprakade och han spelade gitarr medan vi väntade på att veden skulle bli till glöd. Alla gick; för att hämta de kvarglömda korvbröden, prata i telefon eller bara ta en promenad. Han och jag blev kvar, bara vi. Tio centimeter mellan oss och allt var så himla vackert. Vi sa inget utan andades bara i takt och så fortsatte han spela, men han hade tappat alla ord. "Inga förhållanden, inget sånt sysslar vi med här." Jag hörde chefens röst eka i mitt huvud och gissade att han hörde exakt samma menig repeteras.

Jag svär att jag slutade andas när jag kände hans andedräkt mot min kind. Tysta andetag och en elektricitet som sprakade i luften. Men innan våra läppar hann mötas så slets dörren upp och de andra kom in med tre paket korvbröd. Vi satt framför elden och våra händer nuddade ibland varandra när jag hjälpte honom vända blad i sånghäftet. Inget mer.

 

unknown


kom igen kom igen våga jaga mig jag är allt du drömt om

Vi ska tillbringa fyra dagar ihop på samma hotell och förbereda det där projektet. Fyra dagar. Eventuellt kommer jag att bli tokig av att behöva se hans leende hela dagarna och vara rädd för att inte kunna andas ordentligt varje gång våra händer råkar nudda vid varandra. Jag vill inget hellre än att ha honom nära. Och jag ser samma sak i hans ögon när våra blickar fastnar i varandras alldeles för länge. Vi får verkligen inte och fyra dagar kommer göra mig tokig.

let's play this song on and on until the dawn and never let them win

Fredag och marken var ostadig under mina fötter på väg till den här stadens enda utställde. Höll mig fast i någon jag inte kunde namnet på, men som pratade skånska och sa att jag var vacker. Kanske hette han Björn. Han var visst en kompis till honom som jag hade hoppats bli tillsammans med förrförra sommaren. Men allt som blev kvar av oss då var minnen och känslorna som vaknar igen varje gång vi ses. Hur våra blickar liksom fastnar i varandra.

Hängde in jackan, men halsduken var mystiskt försvunnen. Den blev säkert kvarlämnad hos kompisen vi var hos innan tillsammans med en tom vinbox. Vi dansade, pratade och drack insmugglad rom och cola på toaletten. Han som kanske hette Björn och så han jag en gång var kär i tävlade på skoj om vem som skulle få följa med mig hem. Jag trodde i alla fall först att det var på skoj. En halvtimme innan stängning blev jag så trött på allt, speciellt mig själv. Hur deras tomma komplimanger ändå lyckades fylla en del av tomrummet inuti mig. Så jag gick. Hamnade hemma hos en kompis och åt pommes frites och köttbullar innan jag gick vidare hem till mig. Ensam. Men jag kände mig starkare än på länge, för på nått sätt var det jag som vann.


since the day when i met you i've been lost in desperation

 

När jag vaknade var det två centimeter snö över gatorna, hustaken och vårens första snödroppar. Letade fram min vinterjacka igen och gick på ett stressigt 14 timmars pass med ett falskt leende på läpparna. Jag slapp i alla fall tänka på hela tiden.

Fem obesvarade sms väntade i min inkorg, när jag hade tid att kolla på rasten. Jag slutade nästan andas efter att ha läst det första. Nästa vecka ses vi igen, har sett fram emot att träffa dig! Jag svarade något om att det ska bli roligt att se honom, för jag har längtat. Vi ska jobba ihop med ett projekt och har en sträng policy om att förhållanden inte är tillåtna. Men det kommer bli svårt när han redan är allt jag kan tänka på och bara en blick får mig att rysa.

De andra meddelandena glömde jag svara på. När jag gick hem vid halv tio hade snön börjat smälta bort och snart kommer nog våren på riktigt.

 

unknown


the fish are swimming slower each year

Och trots att solen skiner ute är det detta som gör den här dagen lite mindre grå. Samma känsla i melodierna som  då, som när jag var 14 år och kunde alla orden i Ingen vill veta vart du köpt din tröja. Trots att den slutats spela på radio för länge sen. På åtta år hinner det hända mycket, men inuti känns allt så väldigt likt. Samma osäkerhet och samma längtan efter något mer som då, men med ett mycket trasigare hjärta och en annan nyans på ögonskuggan.

26 letters from a to z l-a-u-g-h and there's s put them in an order and they become words

Gick upp 05:30 för att ta första bussen bort från den här småstaden. Sov med huvudet mot rutan så att mascaran smetades bort. Bytte till en annan buss och sen till ett tåg. Hade en fin dag tillsammans med vänner, som tyrvärr råkar bo utspridda över halva Sverige, jag tycker om utan att göra så mycket. Bara vara och prata, skratta och känna den där varma känslan i magen.


unknown


RSS 2.0